Hålla värmen borta med persienner

Hallå där! Värmen är verkligen här för att stanna och jag känner ett stort behov av att få min lägenhet sval för just nu känns det som att jag bor i en bastu. Med ganska många fönster så är det en hel del solljus som får komma in i lägenheten. Persienner är ett riktigt bra sätt för att hålla ljuset och inte minst värmen borta från hemmet, men det förutsätter att man också har ett par persienner. Vilket jag så klart inte har. Istället får jag klara mig med ett par gardiner i linne och det mina vänner fungerar inte särskilt bra, varken mot värmen eller ljuset. Jag bor på bottenvåningen i huset och det innebär att det endast är källaren som är under mig, vilket i sin tur leder till att det brukar vara ganska svalt. Men nu när solen har börjat titta fram en hel del så är den där svala temperaturen så gott som borta, för solen värmer upp hela lägenheten. Jag har sol mot mina fönster i princip hela dagen så ni kanske kan tänka er hur det värms upp. Eftersom att jag har haft det ganska kallt under vintern och våren så var det nästan lite skönt att få en varm lägenhet, men nu har jag tröttnat och därför måste jag skaffa mig ett par persienner. Ljuset har jag inte så ont av, jag somnar ganska tidigt ändå och sen vaknar jag väldigt tidigt så det är inga problem. Däremot är det väldigt jobbigt att behöva vakna upp och känna att det nästan kokar. Att ha fönstret öppet hjälper inte så mycket, med tanke på att solen nästan alltid ligger på. Så nu idag tänkte jag bege mig på jakt ute i Nacka för att få tag i lite persienner så att jag kan få tillbaka den svala temperaturen.