Skydd mot sol och regn

Hallå där bloggen! Det var faktiskt på tiden som det kom lite svalare väder hit till Lidköping, sen att det skulle innebära ösregn och moln var kanske inte riktigt det som jag önskade. Som tur var så åkte jag häromdagen och köpte ett par markiser till min altan så att jag är väl förbered både på regn och solsken nu. Det har varit några riktigt varma dagar och det var nästan så att jag inte kunde sitta ute, så varmt var det. Jag har gått i tankarna ganska länge på att skaffa mig någon form av solskydd till min altan så att jag under de allra varmaste dagarna kan sitta i skuggan, men jag tog inte riktigt tag i det för ens värmen verkligen slog till. Då blev det ganska tydligt att det var nödvändigt med markiser, speciellt med tanke på att jag har sol nästan hela dagarna och långt in på kvällen. Att markiserna skulle skydda mot regn var egentligen inget som jag tänkte på så det ser jag bara som en bonus. Nu sitter jag här ute i min soffa trots att det regnar och jag får inte en droppe vatten på mig vilket får anses vara strålande. När jag köpte mina markiser så kunde jag välja lite hur långa de skulle vara och jag kan säga att det var nog tur att jag valde de längsta som fanns för det är väldigt osäkert om de andra modellerna hade skyddat mina utemöbler. Ett tag var jag inne på att köpa ett parasoll bara men det kändes bara onödigt och sen tar det upp en del plats så i slutändan var det ett tämligen enkelt val. Det är min andra vecka på semestern och nu känner jag verkligen att jag är helt förberedd för alla sorters väderslag, ingenting kan hålla mig inomhus längre.